Проєкт «Суботня online STEM-школа» на YouTube-каналі«Richelieu lyceum» почав трансляції пізнавальних науково-популярних лекцій 8 лютого 2019 г. Це спільний Проєкт Рішельєвського ліцею та компанії «Євротерминал», яка на постійній основі здійснює фінансову підтримку Проєкту.

За 10 місяців існування Проєкту вдалося досягти чималих результатів:

  • Зросла кількість підписників з 50 осіб до 5,8 тис. чоловік. Географія аудиторії - не тільки Україна, але також США, Великобританія, Німеччина, Польща, Нідерланди, Росія, Казахстан та ін.

Як зазначив генеральний директор компанії «Євротерминал» Олександр Ейсмонт: «Починаючи цей Проєкт, ми ставили перед собою завдання - збереження та розвиток сучасних освітніх технологій. Всього за 10 місяців свого існування, число переглядів відео трансляцій перевищило показник - 5 млн. Але головне для нас - це висока затребуваність і інтерес до Проєкту серед школярів. Завдяки високому рівню професорсько-викладацького складу, який бере участь у Проєкті, достатньою матеріально-технічною базою, ентузіазму і професіоналізму команди Проєкту, інтерес до «Суботньої online STEM-школи» переступив межі Одеської області і набирає популярність не тільки в Україні, а й далеко за її межами».

За 10 місяців записано понад 130 лекцій, це 17 міні-курсів з різних актуальних областей знань. Таких як

Налагоджена робота з викладачами ВНЗ Одеси та IT-компаніями,фахівці яких проводять по суботах висококласні лекції, в тому числі і на англійській мові. Таким чином, налагоджена ще й робота з профорієнтації.

Закуплено додаткове обладнання, здійснено редизайн Проєкту, відбувся переїзд в нову сучасну студію запису. За рахунок чого «картинка» трансляцій стала набагато сучаснішою. Тепер Проєкт називається «Науковий лекторій РЛ».

Намічено міжнародне співробітництво за Проєктом «Науковий лекторій» з лекторами (випускниками РЛ, які працюють в таких компаніях як Google, Microsoft та ін.) з Великобританії, США, Сінгапуру.

Керівник проекту Ольга Добриніна взяла участь у III Всеукраїнській конференції «Інноваційні трансформації в сучасній освіті», де розповіла про «Науковий лекторій» і партнерство з компанією «Євротерминал». У доповіді відзначено дефіцит науково-популярного відеоконтенту і спільні зусилля Рішельєвського ліцею та компанії «Євротерминал» у виробництві такого контенту, які неможливо переоцінити.

контакти
Зворотній зв'язок