Компанія-меценат «Євротерминал» дає старт унікальному освітньому проекту.

Для школярів Одеської області стартує новий освітній проект.

Школярі Одеської області завдяки програмі «STEM-освіта» зможуть отримувати актуальні знання від кращих викладачів Одеси. Спонсором програми виступить відома одеська компанія-меценат «Євротерминал». Днями керівництво «Євротерминал» закріпило свої наміри фінансувати програму «STEM-освіта», підписавши меморандум про співпрацю з Рішельєвським ліцеєм.

«Ми підписали меморандум про стратегічне, довгострокове, співробітництво між компанією «Євротерминал» і Рішельєвським ліцеєм, який є провідною середньо освітньою установою в країні, що випускає учнів з високим рівнем знань, з упором на фізику, математику» - зазначив президент компанії «Євротерминал» Павло Лісіцін.

Важливо, що в рамках програми дистанційного навчання «STEM-освіта» школярі Одеської області зможуть отримувати знання, нарівні з учнями ліцею. За підтримки «Євротерминал» буде закуплено все необхідне обладнання, яке дозволить транслювати лекції та лабораторні роботи для дітей з регіону.

Це справжній шанс для талановитих школярів - вважає директор Рішельєвського ліцею Валерій Колебошин. «В результаті спілкування, дискусії з керівництвом  “Євротерминал» ми прийшли до того, що у нас багато спільного в уявленні про те, як має розвиватися суспільство, що зараз потрібно молоді та які больові точки є, зокрема, для нашого регіону. Одна з таких точок - це відсутність вчителів. Найчастіше діти з провінції взагалі не мають доступу до вивчення природничих дисциплін, в тому числі і розвитку своїх практичних навичок, пов'язаних з проведенням тих чи інших лабораторних робіт, тобто у них відсутні ті знання, які будуть найбільш затребувані в майбутньому. Саме цю проблему важливо вирішить», - розповів Валерій Колебошин.

«Інвестиції в навчання - це фінансовий інструмент пролонгованої дії, - вважають в компанії «Євротерминал». Адже гарна освіта - це капітал знань, який стане джерелом постійного доходу для дитини на багато років. А висококваліфіковані фахівці - основа успішної держави», - впевнений президент компанії «Євротерминал» Павло Лісіцін. - Ми вважаємо інвестиції в освіту найефективнішими, бо завтра ці випускники можуть працювати в нашій компанії, в кращих компаніях країни. Це інвестиції в наше стабільне і успішне майбутнє».

Фінансування програми «STEM-освіта» компанія «Євротерминал» буде здійснювати на постійній основі. Доступ до програми зможуть отримати всі юні жителі Одеської області.

контакти
Зворотній зв'язок